Adı : Etil Selüloz

Adı : Etil Selüloz


Menşei : Sentetik
Açıklama : Ticari olarak odundan elde edilir. Gıdalarda oldukça yaygın biçimde kıvam arttırıcı, dolgu malzemesi, besinsel lif, topaklanmayı önleyici ve emülgatör olarak, ayrıca kimya sanayi ve kozmetik sektöründe de farklı amaçlarla kullanılmaktadır. Türkiye’de kullanımı serbesttir.
Riskleri: 1961’de kansere yol açtığının ispatlanması üzerine yasaklanmıştır. Ayrıca böbrek fonksiyonu ve besin emiliminin azalmasına, şişkinlik, kabızlık, ishal gibi bağırsak problemlerine neden olur. Avrupa Birliği’nde emülgatör olarak kullanımı yasaklanmıştır. Mutlaka sakınılmalıdır.

Kaynak : Yediklerinizin İçinde Ne Var, Kemal Özer

 

Bir Cevap Yazın